CARE ESTE PREȚUL CORECT AL UNUI IMOBIL?

Această întrebare des întalnită pe piața imobiliară aproape nu mai contează. În cel mai bun caz devine retorica. Întrebarea mai interesantă este nu care este prețul corect ci, mai degrabă, dacă mai contează prețul corect. La această întrebare există două posibile răspunsuri: da contează, dacă vrei să-ți vinzi proprietatea și nu contează, dacă ești dispus să aștepți posibilul client care să-ți plătească prețul cerut. Am întâlnit personae care și-au făcut singuri prețul imobilului în funcție de vecini, prieteni, neamuri sau alte cunoștințe. Rezultatul: foarte multe anunțuri online cu proprietăți supraevaluate.

A SCĂZUT? VA MAI SCĂDEA!

O proprietate evaluată greșit stă mult timp la vânzare. Mai mult, vânzătorul scade sistematic din preț și poate ajunge sub prețul corect. Ce nu știe o persoană neavizată este că anunțul postat pe platformele online are și un istoric. Istoric care poate fi analizat de potențialii cumpărători. A scăzut atât de mult, va mai scădea. Ideea ar fi să lucrezi cu profesioniști. Tot așa cum îți schimbi frânele la mecanic sau cum mergi la proces cu un avocat.  Mai există și persoane care exagerează voit prețul proprietăților fără un fundament real. Într-adevăr, prețurile imobilelor au crescut în ultima perioadă, așa ne spune piața, dar să nu uităm cine ”dictează” piața. Piața este dictată de cumpărător. Și să nu uităm, că de cele mai multe ori cel care vinde va ajunge mai devreme sau mai târziu să cumpere. Așa că, ce ție nu-ți place, altuia nu-i face! Agenții imobiliari au responsabilitatea de a sugera proprietarilor poziționarea proprietății la un preț corect. Acest preț nu se face din pix. Se face în urma unei analize a pieței, în urma cererii și ofertei și, bineînțeles, adaptat perioadei respective. Poziționarea imobilului la un preț corect nu înseamnă că este ceva în defavoarea proprietarilor. Un preț corect poate stârni chiar o competiție între cumpărători și obținerea unui rezultat mai bun decât credea inițial vânzătorul.

NU LUCRAȚI FĂRĂ CONTRACT!

Zilnic apar proprietăți la vânzare. Apar oameni care își pun un preț fix urmând ca agentul să-și adauge comisionul. Sau să vină agentul cu un client și el plătește comisionul la sfârșit. Fără contract. Nu am destul spațiu de scris cât de greșit este această abordare pentru toți cei implicați. Proprietatea ajunge la 5 agenții și alți 6 oameni care fac imobiliare în timpul liber și apar anunțuri pe internet cu aceeași proprietate la 5 prețuri diferite. Iar cumpărătorii sunt al naibii de suspicioși. Concluzia e cât se poate de evidentă. Lucrați corect și profesionist! Pentru mulți, proprietatea scoasă la vânzare este bunul lor cel mai de preț. Lucrați cu un agent. Credeți-mă, poate negocia mai bine decât voi pentru simplul motiv că asta face toată ziua. Vedetele de cinema au un singur agent. Sportivii, la fel. Dacă nu e bun schimbați-l, conform contractului. Contractul protejează ambele părți.

Agenția Imobilară

Prestimob Tg Mureș

www.prestimob.ro

Navigare articole:
Share: