Consultanta imobiliara Prestimob acum si la radio

Consultanta imobiliara Prestimob acum si la radio

Mureșenii care își caută o locuință se orientează tot mai des către case

 

Tranzacțiile cu imobile în județul Mureș au înregistrat o scădere în luna aprilie față de luna martie, însă sunt în creștere față de perioada similară a anului trecut.

În luna aprilie s-au vândut aproape 1000 de terenuri, case și apartamente, cu aproape 500 mai multe comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Agențiile imobiliare au remarcat un interes al mureșenilor față de case, în special în zonele limitrofe orașelor, case mici, puțin costisitoare.

Agentul imobiliar Ionuț Mărian spune că terenurile pentru casele noi din aceste zone sunt din ce în ce mai greu accesibile:

Există o tendință, o migrație, de la bloc către case, cu suprafață mică. Există și un factor psihologic, bineînțeles, începutul pandemiei și un lock-down care a dus la această migrație. Partea proastă e că nu prea mai există loturi mici de case în zonele limitrofe, și dacă există, există la un preț greu de acceptat de către doritori. Dacă vrem să facem o comparație, cineva care vinde 2 camere la bloc cu 60.000 de euro, trebuie să plătească jumătate din sumă pe teren, urmând să se descurce cu 30.000, să construiască, ceea ce este destul de greu, dacă nu imposibil, mai ales că la începutul primăverii s-au scumpit și materialele de construcție.

În ceea ce privește apartamentele, există o cerere mare pentru cele noi, a remarcat agentul imobiliar Ionuț Mărian:

Există un public din ce în ce mai numeros pentru apartamente noi, pentru apartamente construite de dezvoltatori locali care vând chiar dinainte să se construiască, din fază de proiect. Sunt credite, băncile acordă din nou credite pentru apartamente.

Cele mai multe terenuri din intravilan (cu sau fără construcții) s-au vândut, în aprilie, în Târgu Mureș, Livezeni, Corunca, Sâncraiu de Mureș, Reghin și Sântana de Mureș.

Raluca Creț